14 maj 2005

Falsk (s)-statistik!

Enligt Göran Skytte, krönikör i SvD 14/5, gäller ”sanningarna”:
• Att den som arbetar en timme per vecka räknas som "sysselsatt".
• Att en arbetstagare som sjukskriver sig ökar sysselsättningen eftersom framför allt den offentliga sektorn men även företagen måste anställa vikarier.
• Att sysselsättningen ökar om en arbetstagare får betald semester i ett år med vikarie.

Om antalet arbetande är konstant eller sjunker kan man med denna metodik ”visa och påstå” att sysselsättningen ökar.

Det ovanstående kallas falsk statistik som utnyttjas av ledande socialdemokrater för att hävda att de lyckas hålla målet nära 4-procentig arbetslöshet och nära 80-procentig sysselsättning.

I det politiskt rödgröna Sverige kombineras detta med ”tvångsvis” förtidspensionering av de i arbetsför ålder som varit arbetslösa eller långtidssjukskrivna i ett år, trots att de kan och vill arbeta. Därefter får de endast 64 procent av sin ursprungslön och är i princip utestängda från arbetsmarknaden.

Enligt Företagarna är knappt 50 procent av befolkningen i arbetsför ålder på jobb en vanlig dag. Arbetsföra svenska män arbetar i genomsnitt knappt 27 timmar i veckan! Antalet arbetade timmar per person minskar kraftigt i åldersgruppen 20-54 år. Hos det ”Nuderska köttberget”, däremot, ökar de.

Sanningen är sålunda att svenskarna jobbar allt mindre och att arbetsmarknaden nu är betydligt sämre än bottenåret 1993.

Ska de ansvariga anklagas för bokföringsbrott och trolöshet mot huvudmannen, skattebetalarna? Denna fråga går till Jeanette A. Sjödin, ledande representant i Landstinget Blekinge för Socialdemokraterna i Ronneby. Hon har på debattsidan i BLT 14/5, som hon säger, ”synat landets nya arbetarparti, Moderaterna, i sömmarna”.

Bo Arnesjö (m), Ronneby

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar