27 maj 2005

Besök verkstadsgolvet, Jeanette Sjödin (s)

Jeanette Sjödin (s), tack för ditt avslöjande och ideologiskt färgade svar i BLT 27/5.

Du förefaller snedinformerad! Du rekommenderas att besöka verkstadsgolvet, i dess vidaste bemärkelse och, kanske i all hemlighet, intervjua dem som får jobba kvar. Om du talar om att du är socialdemokrat eller jobbar i facket löper du risk att inte få ärliga svar. För det är ju ni som bestämmer! Glöm inte att be din chef Bernth Johnson (s) om lov och gör som han anbefaller, ”ta på blåstället....”.

Något håller på att ske ute bland folk flest. På ”verkstadsgolvet” talas om hur skevt Sverige fungerar. Man upprör sig över hur fackpampar och höga sossar skor sig på enskilda medlemmars bekostnad. Man reagerar starkt mot nepotism, partipiskor, direkta lögner och skönmålningar, bidragsfusk, tveksamma ekonomiska transaktioner, fyllefester, sexskandaler och smaklöst språkbruk. Många känner också att de tvingas betala allt mer i skatt men utan att tryggheten finns där när den verkligen behövs.

Att bli utesluten från arbetsmarknaden är ett ständigt hot. Resultatet är utanförskap med blott 64-procentig lönekompensation! Det kan inte tillfredsställa någon trots alla fagra löften om framtiden, som förs fram av fack- och sossepamparna. Pamparna själva får minsann alltid behålla sina jobb. Men de kan röstas bort!

Vad som sakta börjar växa fram är insikten om att man måste arbeta för att leva. Att det behövs bidragssystem som tar hand om de strandsatta är självklart, men lika viktigt är att ingen fuskar och utnyttjar systemen som någon slags extra plånbok eller för betald förlängd semester. Det går inte att leva på pengarna i någon annans plånbok. Den blir snart ganska tunn om alla ska plocka ur den och ingen fyller på. Därför är det så viktigt att man ska kunna leva på sin lön och att bidrag enbart ska gå till dem som verkligen behöver dem. Ingen ska kunna leva ”det ljuva livet” på bidrag utan att göra rätt för sig byggt på personlig kunskap och egen inneboende kraft.

Allt fler inser nu att moderat politik är något som passar de flesta människor eftersom människor i allmänhet vill göra rätt för sig. Alla som utför ett arbete, oavsett yrke, är löntagare. De vill leva på sina egna intjänade pengar och inte på bidrag. De vill heller inte klumpas ihop i någon klasstillhörighet utan leva sina liv som fria individer med eget ansvar.

För dem finns bara alternativet, det nya arbetarpartiet, Moderaterna, gärna i ett borgerligt samarbete!

Bo Arnesjö (m), Ronneby.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar