01 september 2006

Alla ska med

Göran Persson och Pär Nuder är nöjda. Arbetsmarknadsminister Hans Karlsson säger ”jag är egentligen inte särskilt bekymrad över arbetslösheten”.

Vi har en socialdemokratisk regering som helt blundar för att vi i en högkonjunktur har massarbetslöshet och ett utanförskap som verkligen inte låter alla vara med.

Temo Synovate har på moderat uppdrag gjort en undersökning bland människor som helt eller delvis står utanför den ordinarie arbetsmarknaden eller skulle vilja arbeta mer än vad de gör idag. Tre av fyra (75 procent) anser att regeringen inte har ansträngt sig tillräckligt för att få fram jobb till dem som står utan. Bara en av fem (20 procent) tycker att regeringen har gjort tillräckligt.

Mycket intressant är att om stödet vore bättre och rådgivningen mer personlig så tror drygt sex av tio (62 procent) att minst hälften av dem som idag saknar jobb skulle kunna få nya jobb.

Även om Persson och regeringen blundar så ser människor problemen men också att det går att göra något åt dem om man vill.

Det är dags att de borgerliga får chansen att genomföra ett jobbprogram värt namnet.

Bo Arnesjö (m), Ronneby
Gustav Nilsson (m), Fågelmara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar