14 april 2005

”Panik i rosornas läger”

Hälso- och sjukvårdslandstingsrådet Marie Sällström (s) och Omsorgsnämndens ordförande i Ronneby Bo Johansson (s) har ”trampat i klaveret” rejält senaste veckan. De har presenterat faktaunderlag, som strider mot uppfattningarna hos befolkningen, egna verksamhetsföreträdare respektive pensionärsorganisationerna.
Marie Sällström (s) har i flera insändare och direkt från talarstolen i Landstingsfullmäktige sagt att läkarkrisen i Ronneby är löst. Det går tvärt emot ronnebybornas uppfattningar och vad verksamhetschefen Peter Fridström sagt i en intervju i lokalpressen.

Bo Johansson (s) har i Kommunfullmäktige hävdat att pensionärsorganisationerna i Ronneby, efter ett remissförfarande, helt och hållet sanktionerat den planerade ombyggnaden av Vidablicks höghusdel. Sanningen är att samtliga organisationer sagt nej och istället föreslagit en folkomröstning om äldreomsorgens utformning i Ronneby. De har dessutom uteslutits från deltagande i de arbetsgrupper som tillsatts för att arbeta med den praktiska utformningen av utbyggnaden beslutad utan de äldres medverkan.

Uppenbart skakas socialdemokraterna rejält i sina grundvalar. Ronnebyborna vet sanningen och glömmer aldrig maktfullkomlighet och oförrätter.

Bo Arnesjö (m), Ronneby

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar