23 september 2004

Läkarbristen i Ronneby

Öppet brev till Hälso- och Sjukvårdslandstingsrådet Marie Sällström (s).

Vi Ronnebybor är allvarligt oroade och vill nu ha besked på hur läkarbristen i Ronneby ska lösas!

På kort tid löper vi risk att förlora fem mycket uppskattade allmänpraktiserande läkare. Två av dem har redan avgått med pension och tre önskar inte förnya sina orealistiska avtal med Landstinget Blekinge.

Samtidigt är flera tjänster vid Läkarstationen och Vårdcentralerna antingen obesatta eller bemannade med läkare med påfallande låg tjänstgöringsgrad i den direkta patientvården.

Kvinnorna i Ronneby har förlorat en viktig gynekologisk närservice.

Vidare kommer Landstinget kraftigt - närmast totalt – att ha skurit ner på sina lokala åtaganden inom rehabilitering, geriatrisk och psykogeriatriska service, äldreomsorg, skolhälsovård och företagshälsovård.

Denna situation överensstämmer inte med primärvårdsförvaltningens uttalanden i möte med borgerliga landstingspolitiker i samband med budgetarbetet i juni i år. Då hävdades att primärvårdens läkarbemanning var så god att man till och med tvingats tacka nej till allmänläkare, som önskat etablera sig i Blekinge.

Vi äldre har heller inte fått gehör för våra behov av uppsökande hälsovård och har inte fått tillstånd av Landstingsrådet Bernth Johnson (s) att söka oss till läkare utanför Blekinge!

Vi är många Ronnebybor som numera saknar tillit till alla skönmålande rödgröna politiska uttalanden i massmedia!

Svara nu äntligen på våra nödrop!

Bo Arnesjö (m)
Ronneby

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar