14 mars 2008

Angående val till Landstingsfullmäktige i Blekinge Län



Karlskrona 11 mars 2008

Motion till Blekingemoderaternas förbundsstämma 26 april, 2008:

Angående val till Landstingsfullmäktige i Blekinge Län.

Moderata Samlingspartiet i Blekinge är indelat i valkretsar. De överensstämmer i huvudsak med kommunindelningen.

Partimedlemmarna deltar i provval mellan intresserade kandidater till riksdag, landsting och kommuner i god tid före ett val. Resultatet från provvalen ligger till grund för valkretsarnas nomineringar och avspeglas på valsedlarna för dessa tre nivåer. Representationen i Region-fullmäktige fastställs inom respektive valkrets och inom landstingsgruppen när man känner valutgången.

Intresset för att kandidera som förtroendevald i Landstinget Blekinge och Region Blekinge har reducerats något på sistone, måhända på grund av kommande konsekvenser av ansvarsutredningens rapport.

I valet 2010 må det emellertid bedömas som speciellt angeläget att öka rekryteringen av kan-didater till Landstinget Blekinge och Region Blekinge även om dessa kommer att inkorporeras i en större region. Det krävs då att vi moderater har stark och erfaren bemanning inför kommande förhandlingar, där det gäller att noga bevaka både blekingarnas och moderaternas intressen.

Valet 2010 kan sålunda betraktas som ett ödesval för oss Blekingemoderater och kräver därför viktiga arbetsinsatser på alla håll – men kanske speciellt i moderata landstings- och regiongrupperna.

Det förslås därför att Förbundsstämman måtte besluta att ge Förbundsstyrelsen i uppdrag:

att noga utreda för och nackdelar med att sammanföra alla valkretsarnas landstingslistor till en enda gemensam lista för alla valkretsar i Blekinge samt

att om en gemensam valsedel förordas även säkerställa alla valkretsarnas specifika intressen.


Med vänlig hälsning

Bo Arnesjö
Medlem i Moderaterna i Karlskrona

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar