09 november 2007

Nedläggning av tandläkarmottagningen i Hallabro?

Interpellation till Landstingsrådet Marie Sällström (s), Landstinget Blekinge angående

Nedläggning av tandläkarmottagningen i Hallabro?

Hallabroborna har genom sin samhällsförening länge arbetat för att Hallabro-samhället ska utvecklas och bli attraktivt att bosätta sig i. Inte minst de Nya Moderaterna , Centerpartiet och Ronnebypartiet i Ronneby kommun stöder en sådan utveckling. Man motsätter sig nedläggning av skolan, stödjer utbyggnaden av anläggningar för sport och fritidsaktiviteter och föreslår stöd för en redan blomstrande turism i området.

I detta läge önskar Landstinget eliminera sin tandläkarmottagning i samhället – en mottagning, som tidigare bland annat tagit sig an all skoltandvård och äldretandvården i Ronnebys norra kommundel.

I avsaknad av stöd från Landstingets sida har Samhällsföreningen i Hallabro nu utfört ett framgångsrikt rekryteringsarbete. Den tidigare klinikchefen i Hallabro, som nu bedriver en mottagning i Mörrum, har uttryckt intresse för att också ta sig an Hallabromottagningen under två arbetsdagar i veckan. Beräknade kostnader, som Landstinget i så fall måste åta sig, före-faller långt ifrån orimliga.

Med anledning av det ovanstående anhåller jag om svar på följande frågeställning:

Avser Landstinget Blekinge att tacka nej till möjligheten att återuppta tandvårdsmottagningen i Hallabro och därmed minska stödet för samhälls-utvecklingen av Ronnebys norra kommundel?

Bo Arnesjö (m)
Fullmäktigeledamot i Landstinget Blekinge

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar