31 juli 2005

Arbeta bort "högerspöket"

Gunnar Bohman, Ronneby, hittills lokalpolitiskt okänd, har tagit till orda i en insändare ”Starka väljarsiffror oroar” i BLT 27/7.

Han varnar för svunnen moderat politik och för att etablerade moderata politiker fortsatt kommer att torgföra sådan förlegad politik.

Insändaren skjuter delvis över målet men tar också upp uppfattningar som kan råda bland tveksamma väljare. Inlägget bör därför tas på fullt allvar.

Mindre än tio procent av det lokala politiska arbetet omfattar politiskt kontroversiella frågor. De har dock fått större tyngd då de rör vår välfärdsnedrustning och våra möjligheter att få stöd och hjälp vid strandsatthet. Alla beslut föregås av partipolitiskt samråd. Kontroverser inom borgerligheten är sällsynta.

Bland annat vid Blekingemoderaternas distriktsstämma i våras redovisade vår nya karismatiska partiledare Fredrik Reinfeldt den nya moderata politiken, dess orsaker, dess omorientering mot mitten, dess liberalisering jämte vad den kommer att råda bot på. Hans anföranden möttes med stående ovationer och har nu lett till förändringar av de lokala moderata strävandena. Blekingemoderaterna har sålunda anslutit sig till den centrala partilinjen och vi ser nu en kraftig ökning av lokala moderata väljare och partimedlemmar.

Efter en utbildningsdrive och ett fördjupat partiprogramarbete på det lokala planet under hösten 2005 kommer vår nya lokalpolitik att formuleras och delges väljarna, ofta i allians med de andra borgerliga partierna.

Vidare kommer vi att genomföra ett tidigt internt provval bland partimedlemmarna för nominering av våra kandidater till riksdagen, landstinget och kommunerna.

Vid valet 2006 har vi en rejäl chans att bryta den rödgröna politiska dominansen, både centralt och lokalt. Det kan bara ske med en valplattform med förankring i tydliga borgerliga värderingar.

Gunnar Bohmans farhågor måste elimineras i god tid före valet! Han kan själv hjälpa till!

Bo Arnesjö (m), Ronneby

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar