02 december 2004

Hospice–debatten fortsätter

Tack, till gruppledarna Solveig Johansson (m) och Nils Ingmar Thorell (fp) för förvånansvärt uttömmande svar på vår oro vad rör er inställning till vård i livets slutskede i Blekinge.

Tänk om ni hade framfört dessa synpunkter före och under debatten i Landstingsfullmäktige 22 november!

Tydligt är att ert stöd för att avslå Iréne Ahlstrands och Gustav Nilssons moderata motion med förslag att utreda förutsättningarna för att förlägga hospiceverksamhet i de tomma BB-lokalerna vid Karlshamns lasarett, inte innebär att ni önskar frångå gängse organisatoriska och humanitära regler rörande palliativ vård. De har ju definierats av FN, Hälso- och sjukvårdslagen, Socialstyrelsen, Riksdagens prioriteringsprinciper jämte Europas och Sveriges etiska och humanitära instanser. (se bland annat BLT 11/9 2004).

Ni förespråkar att palliativ vård ska ha högsta prioritet, mångfald, individens och de anhörigas valfrihet samt att detta tills vidare ska betalas gemensamt av både landsting och kommun.

Svaren, som präglas av ett milt överseende gentemot oss vilseförda, har en underton av ursäkt. Hoppas nu att vi nästan 35 000 äldre blekingar kan känna oss något lugnare inför framtiden.

Bo Arnesjö,
Moderatsenior i Ronneby
Landstingsledamot (m)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar