19 november 2004

Allvarligt svek!

Tack, Bertil Wik, för ditt stöd till oss äldre och sjuka vad rör sjukhusansluten palliativ vård med smärtbehandling, geriatrisk och psykogeriatrisk service, rehabilitering, sjukgymnastik, arbetsterapi och existentiellt stöd – så kallad vård i livets slutskede.

Fullödig sådan vård kan ges i hospice i anslutning till våra bägge sjukhus. De kan då komplettera den goda, men inte sällan otillräckliga, palliativa vård som nu ges i primärkommunal regi i Blekinge.

Man skulle då inte heller abrupt tvingas bryta den kontinuerliga och förtroendefulla kontakten med de specialiserade vårdteam på sjukhuset, som ursprungligen diagnostiserade, behandlade och kontrollerade de patienter, vars sjukdomar trots detta blivit obotbara.

Den moderata motionen att utreda förutsättningarna för att inrätta ett hospice vid Karlshamns lasarett har tidigare fått fullt stöd i Karlshamns kommun. Innan och under debatten i Landstingsfullmäktige 22 november anslöt sig inte – förvånansvärt nog – moderaternas vice gruppledare tillika sjuksköterskan Solveig Johansson (m) och folkpartiets representanter till det moderata förslaget. De gav istället stöd för ett, till synes cyniskt, rödgrönt förslag att avslå motionen.

Vi äldre blekingar känner oss svikna och kräver omedelbar offentlig förklaring - inte minst från de borgerliga ”avfällingarna”!

Bo Arnesjö (m),
Moderatsenior i Ronneby
Ledamot i Landstingsfullmäktige

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar